INSTRUCTIES VOOR GEBRUIK BENZOYLBENZOAAT-SMEERSEL 25% print home printenhome


Benzoyl benzoaatsmeersel is geschikt voor de behandeling van schurft bij zwangeren. Het is leverbaar in elke hoeveelheid, 150-250 ml is genoeg om het hele lichaam 3 keer mee in te smeren. Dit moet op 3 opeenvolgende avonden gebeuren. Voor verdere informatie over schurft: zie de patiƫntenfolder schurft.

Avond van dag 1:
* Eerst de huid goed wassen onder de douche met water en zeep, of in bad. Daarna een half uur wachten alvorens de huid in te smeren. De huid moet namelijk eerst goed drogen, omdat anders schadelijke bestanddelen uit de zalf teveel kunnen worden opgenomen.
* Daarna de hele huid insmeren. Het behaarde hoofd, het gezicht en de oren hoeven niet te worden ingesmeerd. Wel de rest van het lichaam zorgvuldig insmeren, vanaf de kaakrand naar beneden, inclusief alle plooien, liezen, navel, en nagels (dit is belangrijk, want de mijten kunnen ook onder de nagels zitten). Vooral de handgewrichten, tussenruimten van vingers en tenen, ellebogen, oksels, knieholtes en enkels, omgeving van de tepels, gordelstreek, genitaalstreek en zitvlak ruim insmeren.
* Schone kleding aantrekken, gedragen kleding in de was.
* Verschoon de lakens, kussensloop en dekbedhoes. Wassen op 60 graden.
     
     
De volgende ochtend (dag 2):
* Bedden afhalen en de kamer de hele dag goed laten luchten. Draai de matras om. Open de ramen, laat de temperatuur in de slaapkamer zo laag mogelijk worden. Al het beddengoed moet worden gewassen (of gestoomd). Wat niet kan worden gewassen (dekens, dekbedden) moet de hele dag buiten worden gelucht.
      
     
Avond van dag 2:
* Als u wilt douchen of baden mag dat, daarna wel weer een half uur wachten alvorens in te smeren.
* Smeer opnieuw de huid in zoals boven beschreven, trek daarna schone kleren aan.
     
     
De volgende ochtend (dag 3):
* Bedden afhalen en alles opnieuw de hele dag goed laten luchten.
     
     
Avond van dag 3:
* Als u wilt douchen of baden mag dat, daarna wel weer een half uur wachten alvorens in te smeren.
  Smeer opnieuw de huid in, trek daarna schone kleren aan, en verschoon ook het beddengoed.
      
     
Avond van dag 4:
* Verwijder (24 uur na de derde behandeling) grondig alle resten van de huid door te douchen met warm water en zeep. Hierna is de behandeling beƫindigd.

Bron: www.huidziekten.nl 2023
31-05-2023 (JRM) www.huidziekten.nl zakboek

spacer

spacer

QR-code folder    QR-code voor print-versie van deze folder (PDF).