ZOEK EEN DERMATOLOOG home printenhome


WAAR VIND IK EEN DERMATOLOOG (HUIDARTS) IN DE BUURT ?

Alle erkende dermatologen (huidartsen) in Nederland zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV). Op de website van de vereniging is een zoekpagina opgenomen, waarbij u uw woonplaats kunt intypen. Vervolgens wordt een lijst getoond van alle dermatologische behandelcentra of dermatologen praktijken bij u in de buurt.


Klik op onderstaande link om naar de zoekpagina van de NVDV te gaan:

zoekbox
Verder zijn er in Nederland 7 Academische Ziekenhuizen met een grote afdeling huidziekten.
De academische dermatologie afdelingen hebben vaak ook een kliniek waar patiënten met ernstige huidziekten kunnen worden opgenomen.

Sinds de fusie van AMC en VUMC tot het Amsterdam UMC is er in het VU Medisch Centrum geen eigen afdeling dermatologie meer. De afdeling dermatologie van VUMC is in 2019 gefuseerd met die van het AMC en verhuisd naar de locatie AMC (Meibergdreef 9). Wat er ook veranderd is, is dat in het Amsterdam UMC alleen nog patiënten worden gezien die zijn doorverwezen door een medisch specialist. Patiënten die door een huisarts worden verwezen (basiszorg dermatologie) worden gezien in het Huid Medisch Centrum. Het Huid Medisch Centrum is een samenwerkingsverband tussen AMC, VUMC, en Centrum Oosterwal en heeft 4 vestigingen in Amsterdam, waaronder één in Amsterdam Zuid-Oost, tegenover het AMC. In deze vestiging werken de ook de dermatologen uit het AMC en uit het VUMC.

Indien u als patiënt verwezen wilt worden naar de afdeling dermatologie van het AMC, dan heeft u dus een verwijsbrief nodig van uw behandelend dermatoloog of een andere medisch specialist. Als uw huisarts de verwijsbrief schrijft, dan komt u automatisch terecht in het Huid Medisch Centrum. In het Huid Medisch Centrum kunnen de meeste dermatologische problemen worden opgelost. Indien superspecialistische zorg nodig is die in het Huid Medisch Centrum niet aanwezig is, dan wordt u alsnog doorverwezen naar het AMC.

Hieronder vindt u de links naar de homepagina's van de Academische Centra:

vind een dermatoloog
Amsterdam UMC locatie AMC    www.amc.nl
Amsterdam UMC locatie VUMC   www.vumc.nl
Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)   www.lumc.nl
Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)   www.umcutrecht.nl
Radboud UMC (UMCN) www.radboudumc.nl
Erasmus Medisch Centrum Rotterdam   www.erasmusmc.nl
Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)   www.umcg.nl
Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC)   www.mumc.nl

Bron: www.huidziekten.nl 2023
31-05-2023 (JRM) www.huidziekten.nl zakboek

spacer

spacer