Ditranol home

Ditranolcrème 0.05% - 3% FNA (ditranol 50 mg - 3 g; ascorbinezuur 100 mg, salicylzuur 1 g, in lanettecrème I FNA). Ditranol in goed afwasbare basis voor short-contact therapie bij psoriasis. Precies op de plaques aanbrengen, 15 minuten laten intrekken, en daarna afwassen met (zure) zeep. Begin met lage dosering (0.1%), daarna per 3-4 dagen geleidelijk verhogen tot aan irritatiegrens. Niet toepassen op gelaat, behaarde hoofd en in de plooien, niet in de ogen laten komen (geeft conjunctivitis). Ditranol geeft een paarsbruine verkleuring van de huid, nagels, haren, kleding, linnengoed en meubilair / sanitair.

Ditranolzalf 0.05% - 3% FNA (ditranol 50 mg - 3 g; ascorbinezuur 100 mg, salicylzuur 1 g, in basis voor lanettezalf FNA). Ditranol voor short-contact therapie bij psoriasis. Precies op de plaques aanbrengen, 15 minuten laten intrekken, en daarna afwassen met (zure) zeep. Begin met lage dosering (0.1%), daarna per 3-4 dagen geleidelijk verhogen tot aan irritatiegrens. Niet toepassen op gelaat, behaarde hoofd en in de plooien, niet in de ogen laten komen (geeft conjunctivitis). Ditranol geeft een paarsbruine verkleuring van de huid, nagels, haren, kleding, linnengoed en meubilair / sanitair.

Ditranol gel 0.1% - 5% is een productlijn van de firma Fagron voor gebruik in dagbehandelingscentra. De gel is makkelijker af te wassen dan de crème of zalf.

Ditranolsalicylzuurcollodium FNA is een wrattentinctuur: 1 dd wrat mee aanstippen (met penseel), na 5 minuten weken in warm water, en laten opdrogen. Contact met de omringende huid vermijden. Voortzetten totdat de wrat volledig verdwenen is.


Auteur(s):
dr. Jan R. Mekkes. Dermatoloog, Amsterdam UMC.

31-07-2015 (JRM) - www.huidziekten.nl W3C-html-4.01-valid