Deze website wordt op verzoek van de gebruikers in toenemende mate voorzien van foto's van huidziekten, en van illustraties. De foto's zijn afkomstig uit in de afgelopen jaren opgebouwde digitale archieven van de diverse bijdragende auteurs. Enkele foto's zijn met toestemming en bronvermelding overgenomen van andere websites. Een groot deel van de foto's is afkomstig van Wikimedia, www.flickr.com en public domain images; deze foto's vallen onder de Creative Commons license. Enkele foto's zijn aangekocht van stockfoto websites zoals 123RF.com of individuele fotografen.

Van sommige foto's is de herkomst niet meer te achterhalen, met name van de oudere ingescande foto's en archief-foto's. Ook komt het steeds vaker voor dat een bepaalde afbeelding op het internet wordt aangetroffen op honderden websites (zie voorbeeld), waarbij het niet meer te achterhalen is wat de oorspronkelijke bron was.

 

De oorspronkelijke bron van de foto's, indien bekend, is vermeld in de foto-informatie. Deze wordt zichtbaar door met de muis op de thumbnail van de foto's te gaan staan.

 

Basaalcelcarcinoom (klik op foto voor vergroting) [bron: www.huidziekten.nl]

arborizing vessels

 

Test de mouse-over functie: als u de muis op de thumbnail plaatst moet er verschijnen: 

Basaalcelcarcinoom (klik op foto voor vergroting) [bron: www.huidziekten.nl].

NB: in sommige browsers werkt dit niet.

   

   

Verzoek tot verwijderen of aanpassen van foto's

De foto's zijn zodanig geselecteerd en bewerkt dat patiŽnten nooit herkenbaar in beeld zijn. Mocht dit toch het geval zijn dan heeft de patiŽnt hier expliciet toestemming voor gegeven. PatiŽnten die bij nader inzien toch bepaalde foto's verwijderd willen hebben, of aangepast, kunnen dit doorgeven via het email adres onder aan deze pagina. De redactie zal de foto dan onmiddelijk verwijderen of aanpassen. Hou er rekening mee dat het enkele dagen tot weken kan duren voordat de afbeelding ook (automatisch) verwijderd wordt van Google zoeken op afbeeldingen.

   

Request to remove or change a picture

If you do not any longer want your photo displayed on this website, or if you want to change the layout of the image, please send an email request to the email adress listed below this page. The redaction will remove the image as soon as possible, but it may take a few days or upto 1-2 weeks until the image will be (automatically) removed from Google image search.

   

   

Gebruiken van afbeeldingen van deze website

  

De redactie van huidziekten.nl heeft geen bezwaar tegen gebruik van op de website gepubliceerd beeldmateriaal voor educatieve en niet-commerciŽle doeleinden. Dit is in overeenstemming met de educatieve doelstelling van de website. Vermelding van de bron wordt op prijs gesteld.

 

Uiteraard kan alleen toestemming worden gegeven voor foto's waarvan het origineel in het bezit is van de redactie. De foto's waarvan het origineel in het bezit is van de redactie zijn te herkennen aan de vermelding [bron: www.huidziekten.nl] in de foto informatie (die zichtbaar wordt door de muis op de foto te plaatsen).

 

Als de bron www.huidziekten.nl is, dan is er vaak ook nog een origineel in een hogere resolutie op aanvraag beschikbaar. Voor foto's die overgenomen zijn van andere bronnen zal men zelf contact moeten opnemen met de oorspronkelijke bron. Van verreweg de meeste foto's (> 99%) is door middel van de Google zoekfunctie 'zoeken op afbeelding' de originele bron gevonden en vermeld in de foto-informatie.

    

   

Using images of this website

  

Images published on this site and labeled with the description '[bron: www.huidziekten.nl]' may be used freely for educative and non-commercial purposes. Mentioning the source (in Dutch: bron) www.huidziekten.nl is appreciated. The photo documentation is shown in the mouse-over function, it appears when the mouse is moved over a picture thumbnail. Some mobile devices can not display mouse-over information.

 

  

Afmetingen:

Op de webpagina's staan kleine foto's (thumbnails 200 x 150 pixels, jpg bestanden, 30% compressie). Op de meeste daarvan kan worden geklikt naar een grotere afbeelding (standaardformaat 1024 x 768 pixels, jpg bestanden, 30% compressie). Van sommige foto's is het origineel in een nog hogere resolutie beschikbaar op aanvraag (zie voorbeelden hieronder).

 

 

Acrodermatitis van Hallopau 200 x 150 pixels thumbnail (klik op foto voor vergroting) [bron: www.huidziekten.nl] Acrodermatitis van Hallopau 1024 x 768 pixels (klik op foto voor vergroting)  [bron: www.huidziekten.nl] Acrodermatitis van Hallopau 4288 x 2848 pixels (klik op foto voor vergroting) [bron: www.huidziekten.nl]
thumbnail (200 x 150 pixels) standaardformaat (1024 x 768 pixels)    origineel beschikbaar (4288 x 2848 pixels)

  

 

Samenvattend, als u een afbeelding wilt gebruiken:

1. Plaats de muis over de foto          

2. Verschijnt de tekst [bron: www.huidziekten.nl]: u mag deze foto gebruiken. Bronvermelding wordt op prijs gesteld.

3. Verschijnt een andere bron: ga zelf op zoek naar de webmaster / eigenaar is van deze foto !

 

Er van uitgaande dat deze instructie duidelijk is hoeft u dus geen verzoeken om gebruik van individuele foto's meer te sturen naar de redactie.