HIDRADENITIS SUPPURATIVA PATIËNTEN
CONTACT OPNEMEN MET UW BEHANDELEND DERMATOLOOG IN HET AMC
logo

Deze pagina is bedoeld voor patiënten met hidradenitis suppurativa (ontstekingen in de oksels en in de liezen) die al onder behandeling zijn op de poli Dermatologie van het AMC, niet voor nieuwe patiënten.

(Als u een nieuwe patiënt bent (nog niet eerder op onze poli geweest) dan moet u eerst een afspraak maken op het algemene spreekuur. Hiervoor heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of van een specialist.)


Als u een afspraak wilt maken op de poli dermatologie van het AMC, of een vraag heeft over uw behandeling, bel dan met: 020-5662530


Als u met spoed een afspraak wilt maken op de poli dermatologie van het AMC dan moet u dat regelen via uw huisarts of via de arts die u heeft doorverwezen.

Op de poli dermatologie in het AMC is er elke dag een acuut spreekuur ! Niet alleen voor hidradenitis suppurativa, maar voor alle huidziekten. Als uw huisarts het nodig vindt dat u snel gezien moet worden dan kan dat. De huisarts moet daar zelf even voor bellen, of dit door zijn doktersassistente laten doen. De huisarts moet bellen met de huisartsenlijn van de poli dermatologie en vragen naar de supervisor van de poli, deze supervisor kan na overleg een spoedplek regelen.

Als u een ontsteking heeft die op springen staat en die snel ontlast moet worden om de pijn te verlichten, dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  - ga naar uw huisarts
  - ga naar een huisartsenpost in de buurt
  - ga naar een huisartsenpost of eerste hulp in het dichtstbijzijnde ziekenhuis
  - regel een spoedplek in het AMC via uw huisarts

Als u een herhaalrecept nodig hebt dan kunt u dat vaak ook via uw huisarts krijgen.

Als aan u gevraagd is om op korte termijn langs te komen als er weer nieuwe plekken zijn, om te beoordelen of er geopereerd moet worden: bel het algemene nummer 020-5662530, leg uit dat dit met u afgesproken is en vraag om een afspraak op korte termijn op het acute spreekuur of op de algemene poli.


Voor meer informatie over hidradenitis suppurativa: zie de hidradenitis suppurativa patiëntenfolder of kijk op www.hidradenitis.eu

Voor meer informatie over fistels: zie de folder fistels onder de huid.

Voor meer informatie over chirurgisch verwijderen van fistels: zie de folder operatie van fistels bij hidradenitis suppurativa.


Afdeling Dermatologie
Academisch Medisch Centrum
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam